מהי עבודה תודעתית רוחנית ממוקדת אחריות אישית? זוהי עבודה טרנספורמטיבית הממקדת את ההתבוננות על תהליכים נפשיים רגשיים פנימיים שמתרחשים בתוכנו ומעבירה אלינו את האחריות הכוח והסמכות על מה שקורה לנו בחיים (אין קשר לאשמה).
בבסיסה עומד הרעיון שהמציאות כולה מתרחשת בתוכנו. אנחנו אחראים למחשבות לרגשות ולאופן שאנחנו מגיבים למציאות. כל מה שמגיע אלינו מבחוץ הוא שיקוף שנועד להציב בפנינו מראה שעוזרת להרחיב ולעמיק את הידע על זימונים ובחירות לא מודעות ולצאת מתבניות מחשבתיות שתוקעות ומשאירות אותנו בסבל. המציאות החיצונית נקלטת בחושים שלנו נבנית מחדש במוח ואנחנו אלו שבוחרים במודע או לא במודע איך לפרש ולהגיב למציאות. המציאות נטרלית, לא טובה או רעה.
זו הפרשנות והמחשבות שלנו על המציאות שמנתבות ומנווטות את ההתנהגות שלנו.
שיטות ידועות ממוקדות אחריות אישית הן: שיטת העבודה של ביירון קייטי והו’אופונופונו.
יש סכנה גדולה שטמונה בשיטות ריפוי של לקיחת אחריות אישית. היא לא מתאימה לכל אחד. אנשים רגישים חשופים ופגיעים, נפגעי נרקיסיסטים, אנשים שעברו התעללות מינית וטראומות. גם אנשים שיש להם נטייה לרצות, אנשים שנוטים מילדות לקחת אחריות על מעשיהם ומחשבותיהם, השיטות הללו
יכולות להציף מחדש את הטראומה והכאב שעלול לגרום למשבר או שיתוק רגשי, או תלות הרסנית בתהליך ובאנשים סמכותיים כמו מטפלים ומורים ובני זוג שמעבירים עליהם ביקורת במסווה של טיפול תמיכה, שיפוטיות ודרישה להשתפרות עצמית מתמדת. עבור אנשים כאלו זו צורה מסוכנת של עבודה תודעתית שמכניסה אותם למעגל סגור של אשמה, האגו לוקח את השליטה על התהליך ומשתמש בו לבסס את הסבל את הכאב והדפוס הרגשי שממנו האדם רוצה להשתחרר.
גבול דק עובר בין עבודה תודעתית הממוקדת על אחריות אישית שמקדמת ומפתחת ועוזרת לרפא כאב רגשי, לבין עבודה תודעתית שגולשת לאשמת קורבן ומנציחה את האחיזה בדפוסים רגשיים שהאדם מבקש לרפא.
יש כוונות טובות שמובילות לשינוי הכרתי וריפוי הכאב הנפשי ויש כוונות טובות שמובילות לגיהינום אישי.
הצעד הראשון, הפסיעה הראשונה על מסלול הריפוי והצמיחה התודעתית דומה בשני המקרים.
השלב ראשון: אופוריה.
אתם מגלים כלים חדשים שנותנים לכם תובנות, כיוונים שמעולם לא חשבתם עליהם. אתם מתלהבים מהאפשרות לצאת מחשיבה קורבנית. פתאום הכל ברור כל כך ופשוט: אתם אחראים למציאות שמתרחשת. אתם אלו שמשחזרים במוח שוב ושוב מצבים שגורמים לכם לכאב, מזהים שברוב המקרים הכאב שאתם חווים מקורו לא במציאות אלא במחשבות שלכם על המציאות. זה גילוי אדיר. הוא מעניק לכם הרבה כוחות. אתם אופטימיים ומלאים ציפייה שיחד עם הגילוי הזה החיים שלכם ישתנו. מערכות היחסים שלכם ישתפרו והאתגרים והקשיים יעלמו.
שלב ההתפכחות:
המציאות ממשיכה לאתגר אתכם. אולי יותר מבעבר. מערכת היחסים שלכם חווה משבר. הבן זוג מקשה, לא מפרגן, ממשיך להעביר עליכם ביקורת, אתם מרגישים במצור. חווים שהאחריות על שיפור היחסים מוטלת על הכתפיים שלכם בלבד. רק אתם עושים את העבודה, רק אתם לוקחים אחריות. בשלב זה הדרך מתפצלת בין אנשים שיתפתחו תודעתית לאלו שישתמשו בכלים התודעתיים כדי לנרמל התנהגויות תוקפניות ולהישאר במערכות יחסים מאמללות.
איך תדעו להבדיל בין השניים? איך תזהו שאתם מתעוררים תודעתית ולא נסוגים אחורה? בשלב ההתפכחות חושפים כיצד התת מודע שלכם גורם לכם לבחור בחירות לא מודעות. מגלים שהמציאות לא משתנה בגלל שהמודעות שלכם עולה, אתם שמים לב לדברים שלא יכולתם להתייחס אליהם מקודם ומגיבים מתוך נוכחות ובלי פחד.
אתם מתחילים לשים גבולות ולקחת אחריות על איכות החיים שלכם. אתם מבינים שהתוקפנות של בן הזוג נובעת מפחד וחוסר מודעות, אתם ערים לכאב ולמצוקה שלו, לא נגררים אחרי האגו ולא מגיבים מתוך הפצע והדפוס הרגשי. מגיבים מתוך מודעות ונוכחות ולא מתוך ריצוי ופיצוי. יכול להיות שבשלב זה תהיו תקיפים ונוקבים, לא תפחדו לשים גבולות לבן הזוג.
בן הזוג יגיב לשינוי בחיוב, הוא ירגיש שיש בכם כנות ואינכם פועלים מתוך ריצוי ופחד, הוא יפסיק להרגיש אשמה על כך שהוא המקור לסבל שלכם. הוא ישתף פעולה עם השינוי. קרוב לוודאי שתופתעו מהתגובה החיובית של בן הזוג.
יש מערכות יחסים בהם בן הזוג יתקומם, יקשה, יכעס, יתקוף. אתם תרגישו שכבר אין התאמה ותעזבו את הקשר. תצאו לחיים חדשים, תכירו ותזהו אנשים שלא זיהיתם בעבר בגלל שהאגו והכאב הרגשי לא אפשר את זה. תיכנסו לזוגיות חדשה שתאפשר לכם להמשיך את תהליך הצמיחה וההתעוררות. או שתבחרו להמשיך את תהליך ההתעוררות התודעתית לא בתוך מסגרת של זוגיות.
במקרה הזה אתם באמת לוקחים אחריות על החיים שלכם, משתמשים בכלים כדי להוביל לשינוי עמוק בחיים בתוך המסגרת או מחוץ למסגרת של הזוגיות. אם אתם לא בזוגיות אתם מתחילים להעריך ולתקשר עם אנשים שלא היו מתאימים לדפוס הרגשי הישן ובכך סוללים את הדרך ליצירה של מערכות יחסים בריאות.
שלב הרגרסיה:
בשלב הזה יש נסיגה וגלישה מלקיחת אחריות אישית לשימוש בכלים תודעתיים כדי לנרמל חוסר שפיות ולתרץ התנהגות אגרסיבית שמופנית כלפיכם. לקיחת האחריות הופכת לעיוות בתפיסת המציאות והזהות העצמית שלכם. אינכם מבדילים בין אחריות לאשמה, סיבה ומסובב. אתם מאשימים את עצמכם בכעס שמופנה אליכם ומצדיקים את הביקורת שאתם מקבלים. תמיד רואים את ההיגיון בדברים שמופנים אליכם, מסכימים ונכנעים ומוותרים על האינטואיציה שלכם.
לקיחת אחריות אישית מוטלת רק על הכתפיים שלכם. הצד השני מושלם, חכם, צודק ונמצא בעמדת כוח. הוא לא צריך להשתפר מכיוון שהוא מפותח תודעתית מכם. הוא טוב יותר ממכם. הוא הסמכות והמקור לאמת.
רק אתם מחפשים דרכים להשתפר, לנווט בזהירות כל צעד ולשקול כל מילה שאתם אומרים. חווים תחושה מתמדת של חוסר ערך עצמי, שאינכם ראויים לטוב שקבלתם, יש פערים שעליכם האחריות לגשר, לפייס, להתגמש ולוותר על הרצונות שלכם. אתם חשים שביטוי של הרצונות הכנים שלכם זה אגואיזם. הצד השני יודע משהו שאתם לא יודעים, ההתמסרות הזו לטובתכם, יש בה תועלת שהדעת שלכם לא מצליחה עוד להשיג כי ביחס לאדם האחר אתם לא מפותחים או מודעים מספיק. אתם מוותרים על האמת שלכם כי היא לוקה לדעתכם בחוסר הבנה ועומק. מאמצים באופן אבסולוטי את האמת של האדם השני כתורה מסיני שאין עליה עוררין למרות שהיא נוגדת את התחושה הפיזית אינטואיטיבית. קל לכם לבטל אותה מתוך תחושה עמוקה של נחיתות ופחיתות. האחריות המתמדת שאתם לוקחים הופכת לעול ועומס על הנפש. אתם מפרשים ומצדיקים את ההתנהגות של הצד השני ומאמינים שזו חמלה אמפתיה והבנה עמוקה. זו אינה חמלה אלא פחד וסירוס עצמי.
משפטים כמו ״זו האחריות שלי להרגיש טוב״ ״הוא לא מבקר אותי אלא רוצה בטובתי״ ״הוא לא אחראי לתגובה הרגשית שלי״ ״אם אני כועסת זה סימן שאני לא ערה תודעתית״ ״אין לו קשר למצב הנפשי שלי, זה הכל פרשנות, הכל בראש שלי״ משפטים אלו הופכים לשלשלאות שמחזיקות אותכם לכודים במעגל סגור של התעללות נפשית.
הקשר המאמלל הופך למניע לשיפור עצמי אובססיבי. העבודה התודעתית הופכת להתמכרות ומנציחה את גוף הכאב. היא פותחת ופוערת את הפצע הרגשי. אתם כלואים במערכת יחסים שדורשת ממכם להשתנות כל הזמן.
יש שפע של כלים רוחניים, כלים עוצמתיים שעוזרים להעמיק נוכחות להשתחרר מסבל.
לא כל כלי מתאים לכל אדם. אם אתם נמצאים בתהליך של לימוד תודעתי המבוסס על לקיחת אחריות וחווים רגרסיה תפסיקו. לא משנה כמה הכלי עצמו נפלא ועזר לאנשים אחרים, לכם הוא עושה רע. לכו וחפשו דרך אחרת. יש דרכים וטיפולים שלא ממוקדים על אחריות אישית אלא על זיהוי עוצמות וכוחות, חיזוק הביטוי האישי והסמכות הפנימית, הרגעת פחדים דרך חיבור נוכח למצבי הגוף, להתניות רגשיות ומחשבות אובססיביות. זיהוי נטיות דפוסיות רגשיות שמקורם מחוויות מהילדות.
על זיהוי דפוסים רגשיים ותקשורת רגשית אני מדברת בשיעורים ומדיטציות שאני מעבירה
במרכז להתעוררות תודעתית.
לוקח זמן לשנות הרגלים, בעיקר דפוסים רגשיים המקובעים בתת מודע וגורמים לנו לזמן בצורה לא מודעת
קשרים ומצבים רעילים.
שינוי ההרגל להזדהות עם המחשבות שלנו אינו יכול לעבור דרך חשיבה, השינוי מתחיל בגוף.
אני מזמינה אתכם לאתגר 30 יום לשינוי הרגלי הכרה. תרגול ממוקד יום יומי יכול להביא לתוצאות מהירות בשינוי
הרגלים רגשיים המוטמעים בתת מודע.
מדיטציות לשינוי הרגלים, הפחתת הסבל והעמקת הנוכחות בשיטת גר״מ המדרגה.כוחו של זימון מודע אתגר 30 יום.
מדיטציות לשינוי הרגלים, הפחתת הסבל והעמקת הנוכחות בשיטת גר״מ המדרגה.
אני מזמינה אתכם להתחיל בתרגול עוצמתי ומשמעותי אתגר שלושים יום לשינוי הרגלים ראקטיבים ולהעמקת הנוכחות בשיטת גר״מ המדרגה.
גר״מ אלו ראשי תיבות של גוף, רגש, מחשבה אנו נוטים לראות אותם כנפרדים, למעשה זו מערכת אחת הקשורה זו בזו, במהלך 30 יום תאזינו למדיטציה אחת כל יום כדי שהתת מודע והגוף יטמיע את ההדרכה כחוויה רב חושית. התרגולים יעזרו לכם להתקרקע בהווה ולא להיסחף אחרי הרגלי החשיבה. אלו מדיטציות פשוטות לתרגול. במקביל אני מזמינה אתכם להצטרף למרכז להתעוררות תודעתית, מרחב של לימוד אישי ולימוד בקבוצה בשיעורי זום בימי רביעי בשעה שמונה בערב שעון ישראל.
איך מעמיקים נוכחות בסביבת עבודה רעילה? מה ההבדל בין רגישות לפגיעות? איך שומרים על רגישות גבוהה מבלי להיסחף לכאב של אחרים? מהם מחזיקי תדר? אלו הנושאים שאני מדברת עליהם במרחב להתעוררות תודעתית יש דרך להתעורר הכרתית ותודעתית ולסיים את הסבל המנטלי, יש כלים שיכולים להיות בסיס לשינוי הכרתי. אפשר לעשות את זה לבד אך העוצמה של הלימוד מתחזקת כשלומדים יחד, כשפוגשים ויוצרים קשר עם עוד אנשים שרוצים ובוחרים להתעורר תודעתית. אם אתם חווים את הקריאה הפנימית של התודעה והנשמה אבל אין לכם כלים וקהילה אני מזמינה אתכם להצטרף למרחב להתעוררות תודעתית שכולל שיעורים חיים מוקלטים ומדיטציות שאני מעלה מידי חודש. את המרחב הקמתי במאי 2022, מקום של תמיכה ולימוד עצמי ובקבוצה, בו שפע של סרטונים שיעורים ומדיטציות. מדי חודש אני מעלה תכנים חדשים, שיעורים חיים בזום בימי רביעי. אם אתם מעוניינים להיכנס לשיעור כל מה שעליכם לעשות הוא להירשם לחברות חודשית או שנתית במרחב להתעוררות תודעתית.
על קורס זימון מודע - שיעורים חדשים ומוקלטים.
מתחת לרצון החיצוני יש רצון רגשי נגדי, זרמים של אנרגיה רגשית שסותרת את השאיפה ומונעת מכם את הגשמת החלום. זימון מודע אינו רק בקשה ויצירה של מציאות שאתם רוצים ליצור בחיים, זה בעיקר גילוי חשיפה והסרה של הזרמים הסותרים והפחד. אני כל כך מתרגשת לספר לכם על קורס זימון מודע שיצא לאור: שמונה שיעורים חדשים שהקלטתי. את קורס זימון מודע לימדתי בעבר כשיעורים חיים, אני לא מלמדת את אותו הקורס פעמיים. כל השיעורים בקורס המוקלט הם חדשים לגמריי. זה קורס עוצמתי שמעניק לכם את האפשרות לחשוף ולהסיר את הזימונים הלא מודעים, בחירות שאתם עושים בצורה לא מודעת. הקורס נותן כלים לדייק את כוח הזימון וליצור את המציאות שאתם רוצים לראות בחיים שלכם מתוך קשר הכרתי תודעתי עמוק עם הגוף, הרגשות והמחשבות שלכם. הקורס הוא התנסותי וחוויתי, השינוי קורה מעצמו עיקר הלימוד הוא להרפות ולתת אמון בתהליך מופלא של התעוררות הכרתית והיכרות עצמית עמוקה בלי להישען על רעיונות ותבניות תפיסה.
בספרים שהוצאתי לאור: ״תודעה נוכחת הספר המעשי״, ״חזרה אל האמת״ ו״ספר האור הפנימי״ יש יחד מעל ל1000 תובנות ותרגילים שעוזרים ותומכים בתהליך הצמיחה וההתעוררות והפחתת הסבל הנפשי, איך לעבוד עם כוח החיים שלנו ולקבל כלים להתפתחות תודעתית.
הספרים יצאו לאור במהדורה מודפסת, דיגיטלית וכספרים קוליים להאזנה.
לקביעת פגישה בזום לליווי אישי אפשר לפנות אלי לכאן: בפייס
או שלחו לי אימייל: shimontammar@gmail.com
כל המחירים רשומים בדולרים כי אני חיה בארה״ב. אם יש לכם שאלות כתבו לי.
חיבוק אוהב תמר
Comments